SEA9252a 3

Afgelopen zondag 12 mei was het dan zover. Na jaren van net niet konden de vrouwen van AAC-Olympia VR1kampioen worden in het duel met rechtstreekse belager Groesbeekse Boys.

Bij winst zou AAC-Olympia niet meer te achterhalen zijn door de concurrentie.

Het spreekt voor zich dat vele tientallen toeschouwers op deze wedstrijd in Al­forst  afkwamen. De wedstrijd was echter amper een paar minuten onderweg of AAC-Olympia kreeg al een fikse domper te verwerken toen spits Nikki Loderus met een vervelende knieblessure het veld moest verlaten.

Amper van deze schrik bekomen profiteerde Groesbeekse Boys direct van het momentum door 0-1 te scoren. Maar de dames van AAC-Olympia lieten zich niet uit het veld slaan en pakten de draad weer op door met goed voetbal Groesbeekse Bopys onder druk te zetten. Ditresulteerde in een verdiende gelijkmaker door Gwen van Ooijen  na zo’n 20 minuten.

1-1 was ook de ruststand.

Na de rust was AAC-Olympia de bovenliggende partij, alleen de bevrijdende goal wilde maar niet vallen. 15 minuten voor het einde buitte Groesbeekse Boys een misverstand in de defensie van AAC-Olympia uit en kwam op 1-2.

Nu was het alles of niets en onder luide aanmoedigingen van het publiek legde AAC-Olympia een slotoffensief op de mat. Met Renske Bull als extra spits, ging AAC-Olympia vol voor het kampioenschap. Ondanks stug verdedigen van Groesbeekse Boys scoorde wederom Gwen van Ooijende gelijkmaker. Met nog 5 minuten op de klok werd het pompen of verzuipen, het kampioenschap móest er nu komen, ze waren er zó dichtbij. Vlak voor tijd was daar dan die bevrijdende treffer van Renske Bull. De resterende minuten kwamen ze niet meer in gevaar, en na het laatste fluitsignaal ontvingen de dames de kampioensschaal uit handen van de voorzitter van AAC-Olympia, waarna het feest losbarstte.