Het was spannend in de A poule. Slechts 1 setwinst scheidde de dames van Atalante 2 uit Horssen van hun concurrenten van Blok ’69 uit Afferden. Er moest dus met 4-0 in hun laatste wedstrijd gewonnen worden van Flamingo’s uit Puiflijk om zeker te zijn van het kampioenschap.

De nodige voorbereidingen waren getroffen, de kampioensbus was geregeld door de shirt sponsor Marijn van Bunningen, de kampioenen-cd zat in de muziekinstallatie van het dorpshuis en de druk was hoog. Op papier zou dat niet moeilijk moeten zijn. Atalante staat immers fier bovenaan de ranglijst en hun tegenstanders juist helemaal onderaan. Toch was het nog even flink billenknijpen.

Onder toeziend oog van ruim 20 fans ging de 1e set heel gemakkelijk naar Horssen. Duidelijker kon het niet worden, die overwinning ging mee naar huis! Een beetje lacherig startte de tweede set. En toen werd het moeilijk, veel persoonlijke fouten aan de kant van Atalante, coach Marie en Karen hielden vertrouwen. Bij het team zelf was dat even weg. Flamingo’s was in deze 2e set hard op weg om het feestje van Atalante te verzieken. Een voorsprong van 17-10 werd een voorsprong van 22-19 maar moest door een knappe eindsprint van Atalante uiteindelijk toch met 22-25 worden afgegeven. De 3e set zouden ze het anders doen, maar ook hier was sprake van stress en service fouten. De achterstand werd niet zo groot en de dames kwamen terug. Ook deze set was binnen. Atalante leek de spanning juist nodig te hebben om hun hoge spelniveau te kunnen halen. Flamingo’s probeerde hun sportieve plicht te doen, maar Atalante bleek een maatje te groot. En toen kon het niet meer fout gaan, de vierde set werd overtuigend gewonnen. Maas en Waal is een glansrijke kampioen rijker! Atalante mag zich dan ook een jaar lang “Kampioen van Maas & Waal” noemen!!

Er waren felicitaties en taart van het bestuur, cadeautjes van de vereniging en de coach, champagne van de trainer, enthousiasme van de supporters en een lach en een traan van het team. Met de feestbus die na wat spannende minuten toch wilde starten, gingen ze in stijl (met zwaailichten) richting ons thuishonk, de Horst in Horssen. Even een tussenstop gemaakt bij de dames van Blok… Kampioenen, Kampioenen, ole ole ole! En toen ‘thuis’ in Horssen aan de borrel, een feestje tot in de kleine uurtjes!

Dank aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben; de sponsors Van Bunningen en WvS uit Horssen, de coaches, de trainer, de supporters, het dorpshuis en niet te vergeten het hele team!